Dag 26: Brabants bezoek

2016042643

Weten jullie het nog, de al-meelezers van 2009? Toen gingen Hans en Janny met ons mee met de camper, drieënhalve week van San Francisco naar Denver. Het was voor hen de eerste keer buiten Europa en eigenlijk ook een studiereis, want ze wilden dat ooit nog eens samen met de kinderen doen. Nou, het is zover, maar ze hebben wel zolang gewacht dat er nu gewoon twee bijgekomen zijn. Dochter Jesse heeft vriend Johan mee en Luc zijn Melanie. Met zijn zessen zijn ze zondag naar San Francisco gekomen en gisteren spraken we met ze af om een boerderijdagje te doen in Chowchilla.

Wie op de Van der Meetjes wacht, moet wat geduld hebben, maar dat is niet nieuw voor ons, we kennen ze al heel wat jaartjes. File in San Francisco en een aanlokkelijk fruitstalletje onderweg zorgden ervoor dat de ochtend voorbij was voor ze bij ons in Los Banos aankwamen. We konden dus gelijk door aan de lunch bij Eddie´s Famous-nog-wat, die op Tripsadvisor topbeoordelingen kreeg. Ouderwets gezellig, met een verrassende reuzen-cinnamonbun om te delen als voorafje en voor bijne allemaal burgers als lunch. We konden er voorlopig tegenaan. Jesse en Johan kiezen er slim genoeg voor bij ons in de auto te kruipen in plaats van op rij drie in de Ford Expedition EL waar zij mee rondtoeren.

We proberen onze koelbox aan hen te geven, maar dat gaat echt niet passen, hun auto zit nu al nokkie vol, want zes man en bagage is gewoon wel erg veel, hoe groot zo´n bak ook is. Op naar Walmart voor een kleinere koeltas voor op de achterbank, wij checken die grote wel in bij KLM, wij zijn altijd blij met koelboxen voor 29 dollar gaan we die echt niet vinden in Europa. Hoeven we ook geen tas bij te kopen voor al mijn nieuwe ondergoed 🙂 Bij Walmart loopt iedereen zijn eigen kant op en raken we elkaar allemaal kwijt, maar het komt goed. Met Jesse koop ik voor hen een MIFI-router van T-Mobile en 30 dollar datategoed. Het ding activeren blijkt andere koek, maar uiteindelijk is me dat gisterenavond in de rust van onze eigen hotelkamer ook gelukt. Ze moeten hem alleen vanavond nog ophalen.

Zo rond drie uur draaien we met twee auto´s het erf op bij de Vlot Brother´s. Darcy staat daar gierend van het lachen met een stapel roze en zwarte T-shirts in haar handen. Speciaal besteld in 2009 voor ons en nooit meer opgehaald. Nou, we zijn er hoor, wie wat bewaart, heeft wat! Iedereen krijgt zijn shirt, ik meet ze gewoon allemaal op de schouders af en voor Peet zijn er nog een paar speciale petjes. Darcy biedt aan mee over de ranch te toeren, maar we besluiten met één auto te gaan. Die van ons is namelijk al heel vuil door de rit door de sneeuw gisteren en die van Hans blinkt nog. We stappen dus met acht man in de Denali en toeren rond. Albert is de tourguide, hij rijdt én vertelt heel veel over de kalveropfok en het melkveebedrijf. Er zijn op dit moment 30.000 kalveren en ´ergens tussen de 4000 en 6000 melkkoeien´. Met doet maar wat. Hans is ook heel verbaasd over het feit dat er per koe geen melkgift gemeten wordt, koemanagement staat in Nederland hoog in het vaandel, dat was zelfs al zo in 1998 toen wij nog boerden. Hier is het gewoon massawerk.  Een melkrobot? Mmm, Mexicanen zijn veel goedkoper, was mijn nuchtere commentaar, maar zo werkt het hier wel.

Van de grote dairy zetten we onze weg voort naar nog meer dieren, maar dan wel heel anders. Gary en Trudie en hun kinderen zijn echte liefhebbers en houden er een soort dierentuin op na. Was mijn vader vroeger ook zo ongeveer, met schapen, geiten, een kalf, een varken, kippen en soms wat konijnen en natuurlijk altijd ponies, hier is het wat exotischer. Lama´s, ezels, zebra´s, emoes, struisvogels, waterbuffels, kamelen … nou ja, kijk alsjeblieft de foto´s, het is zeer de moeite waard. Tel daar bij op dat Gary een zeer vermakelijk verteller is, met af en toe een woord onverbetelijk plat Brabants door zijn Engels en het feest is compleet. We genieten allemaal en kletsen na de toer met Trudie erbij nog een half uurtje na, voor iedereen weer aan de gang moet daar.

Wij sluiten de dag dag af in Chowchilla, waar de Van der Mee´s slapen bij de Days Inn. Wij eten met zijn allen in het steakhouse ernaast, Farnesi´s en dan is het mooi geweest. Wij moeten nog een dik half uur naar Los Banos en zij willen vandaag vroeg naar Yosemite NP.

Na een onrustige nacht (wie heeft de oplossing voor beknelde zenuwen en buikslapers?), besluiten we vanmorgen rustig op te starten. Eerst stond Gilroy op het programma om de laatste inkopen te doen, maar omdat we daar morgen toch langskomen en het vandaag slecht weer wordt, doen we rustig aan. We gaan ontbijten bij de enorm leuke Black Bear Diner en nemen het er schandalig van. Nu kan het nog, toch? Volgende week terug naar crackers met kaas en o luxe, filet americain, want dan kan dan weer in Nederland. Na het ontbijt rijden we naar Chowchilla, waar we eerst de Denali in bad doen (welke gek wast zijn huurauto vijf keer in vier weken?) en dan bij Elly op de koffie gaan. Het is altijd moeilijk afscheid nemen, zeker nu ze alleen is na het overlijden van Dick en er zelf ook niet jonger op wordt. Slikken, maar het is niet anders.

2016042644

Na veel overleg met Karly over hoe we nu Albert´s Nederlandse SIM-kaart terugkrijgen vandaag, die ze geleend had, komt de oplossing. Ze zijn beiden aan het werk, maar Johnny rijdt snel naar huis om de kaart onder de deurmat te liggen. We vinden hem direct, compleet met een een heel lieve bedankkaart, heerlijk stel die twee. Leuk huis hebben ze ook! We rijden nog even naar Target, want ik ben vannacht een van mijn acrynagels kwijt geraakt en heb er nog een bij Elly afgewipt. Ik wilde ze eerst laten opknappen, maar ben het gedoe van elke twee weken nu al zat. Ik haal dus wat van dat oplosspul en nagelverharder om mijn eigen zielig achtergebleven dunne velletjes een boost te geven en pak bij Starbucks twee smoothies mee als lunch. Elly wilde ons mee uit lunchen nemen, maar na dat ontbijt leek ons dat geen slim idee meer.

En nu? Albert haalt wat slaap in en ik moet nu echt mijn was uit de droger gaan halen hier in de laundry. Lekker zoveel mogelijk schoon mee. Het herpakken en nadenken over wat waar en wat wel en wat niet meer mee, is begonnen …

Klik hier voor alle foto´s (echt leuk, die Nieuwkoop Zoo). Van de dairy volgt later een film!

Advertenties

3 gedachten over “Dag 26: Brabants bezoek

  1. Wat is het snel gegaan. Leuk dat we mee op reis mochten met jullie. Was een schitterende reis. Heel benieuwd waar de volgende trip heen gaat. Gaan jullie het volgende keer weer zo doen of toch met de camper? Ik vond de vrijheid die je hebt met een auto groter, lekker makkelijk snel even ergens heen rijden en benieuwd naar de volgende logeerplekken. Vielen nooit tegen trouwens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s