Dag 18: Petrified Forest en western

Dag 18 blog - 19

Met gemengde gevoelens verlaten we Santa Fe. We vonden het stadje erg knus en gezellig, de mensen heel aardig en wat we gezien hebben van de omgeving was echt zo mooi! Het was een bijzonder gezellige ervaring met Loek en Gepke en het huisje was knus ingericht en het leefgedeelte was heel comfortabel. Helaas gold dat niet echt voor de bedden (hoewel ik alleen goed heb geslapen op het logeerbed) en de badkamers. Daardoor zijn we best moe en dat is gewoon vervelend. Natuurlijk speelt de kou daarin zeker ook een rol, een grote ook voor Albert.

Zolang we in New Mexico rijden hebben we geregeld wat regen en soms zelfs natte sneeuw, we zien dat het enorm slecht weer moet zijn ten westen van Santa Fe, waar wij zaterdag toerden in de bergen. Maar na onze stop in Gallup, bij de grote Pilot Truck Stop waar we tanken en voor het eerst deze reis eten bij de ons zo vertrouwde Denny´s, wordt het weer beter en breekt de zon door. De temperatuur stijgt van 5 naar 17 graden als we eenmaal in Arizona zijn. De rit is prachtig, zonder meer. Wie denkt dat snelweg rijden saai is, heeft nog nooit dit deel van de  I-40 gereden, die grotendeels de oude Route 66 heeft overgenomen. Weergaloos mooie uitzichten op rode rotsen, grotendeels Navajo-land, ook te zien aan de vele casino´s. Mooie huizen zie je er niet, armoe troef en de meeste Navajo´s wonen in trailers of zoals ze hier zeggen mobile homes. Oude auto´s, veel zooi, het is niet het fraaiste om te zien, maar wel Amerika zoals het ook is.

 

Net voor Holbrook, ons einddoel, besluiten we de vermoeidheid opzij te proberen te zetten en toch de 28 mijl lange loop door Petrified Forest National Park te rijden. Het is Nationale Parkenweek en er is dus geen entree, al hadden we die met onze parkenpas ook niet hoeven betalen. Het is misschien daarom echter nog best druk, zo vroeg in het jaar. Painted Desert, het eerste deel is prachtig met zijn gekleurde rotsen in allerlei tinten. Het gedeelte van de versteeende bomen is erg druk en wij besluiten dat we genoeg hebben aan wat we vanaf de weg kunnen zien. We willen gewoon naar ons hotel en even languit.

Aangekomen bij de Globetrotter Lodge in het leuke stadje Holbrook, zijn we aangenaam verrast. Dit hotel is gerestaureerd door een Oostenrijks stel en ze hebben er een plaatje van gemaakt. In de zeer ruime kamer is echt overal aan gedacht en ik lig dit reisverslag te typen in een heel ruim kingsize bed met mijn snurkie naast me. Hij is even onder de pillen gestopt, want de kou is goed in zijn lijf geslagen. Gelukkig gaan we vanaf morgen weer volop boven de 20 graden en de zon tegemoet. Koud weer en Albert, dat gaat gewoon niet goed.

We hebben vanavond wel erg leuk gegeten bij Butterfields Steakhouse hier schuin tegenover. Helemaal in de cowboystijl, met goede countrymuziek, lekkere steaks en goede ribs en een schat van een serveerster die me consequent ´honey´ noemde en over mijn rug aaide. Voor morgen hebben we de plannen om de Grand Falls te bezoeken opzij gezet. Ze schijnen al droog te staan en daarbij willen we het gewoon wat rustiger aan doen en minder mijlen maken. Beetje Route 66 dus, kalm aan, naar Kingman.

Klik hier voor de foto´s van vandaag.

 

 

Advertenties

7 gedachten over “Dag 18: Petrified Forest en western

  1. Vervelend om te horen van de kou en de weerslag daarop van Albert.
    De eerste Highways in Amerika zijn niet aangelegd als verkeerdersaders maar om de schoonheid van het land toegankelijk te maken voor het volk. Daarom zijn de oudere snelwegen zo prachtig om te rijden.

  2. He bah, arme Albert! Hopelijk doet de zon hem snel weer beter voelen 🙂

    Weer ontzettend leuk geschreven! Het klinkt als een fijne vakantie door een mooi stukje US.

  3. Heerlijk om weer even bij te lezen, jullie schrijven zo live👍🏻.bijna zin om in dashboardkastje mee te liften🙄 Geniet er van. Joop Albert gauw beter is.

  4. Gauw naar de zon, dan is je mannetje zo weer de oude. Ik vind die versteende bomen helemaal geweldig. Hoop meer foto’s te zien-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s