Dag 7: Joshua Tree NP

SONY DSC

Een van de redenen om naar Palm Springs te gaan, was Joshua Tree NP. Op al onze reizen zijn we regelmatig in de buurt geweest, maar het kwam er nooit van. Na een goede nacht, uitgeslapen tot wel half acht, zijn we gaan ontbijten bij de buren: Manhattan in the Desert. Een bakery annex deli annex restaurant, met een geweldig uitgebreide kaart en ditto eten. Mán, wat was het weer lekker! We bestellen er meteen twee sandwiches voor onderweg, die we netjes in een box meekrijgen, met bestek.

Het is best een eind rijden nog naar de West Entrance van het park. Dat wordt meteen de eerste plaspauze. We kopen er een mooie, nieuwe Nationale Parkenpas, die we wellicht niet helemaal zullen benutten, maar Hans en Janny wel. Ja, foei, het mag misschien niet, maar rangers raden het zelf aan. Die tweede handtekening blijft dus open voor hen. Tachtig doller is toch geld, nietwaar? We zien dat alle campings al ´full´ zijn, dus we verwachten best veel mensen in het park.

SONY DSC

Dat is ook zo, maar het zo enorm groot, dat je er geen last van hebt. Het is geen filerijden of zoeken naar een fotostop. De enige plek waar we heel veel mensen zien, is al vrij vooraan. Er zijn heel veel wandeltrails in het park, maar daar passen we voor. Albert is niet zonder pijn en daar doet het sombere weer van vandaag ook geen goed aan. Bij het hoog gelegen uitzichtpunt bij Key View, moet hij afhaken. Het is daar stukken kouder door de hoogte. Gelukkig wordt het later weer warmer, maar helaas niet zonnig. Wij fotograferen er op los en de actioncam bovenop de auto maakt overuren. Grappig, filmpjes volgen later, maar foto´s maken kan het gekke ding ook best goed.

Onderweg stoppen we voor onze picknick. Wij rijden door en tja, wat moet ik ervan zeggen? Het was gewoon geweldig. Al die mooie Joshua Trees (soort grote yucca´s op stam), veel wildflowers en in cholla cactus gardens een prachtige verzameling jumpin cholla´s in bloei. Cactussen die ontzettend schijnen te kunnen steken, doordat hun stekels je bijna tegemoet komen. Afstand houden dus. Ik heb gewoon geen zin om er veel over te vertellen, je moet het voelen, beleven … of de foto´s bekijken!

 

fotocowboyKlik hier voor de foto´s van Joshua Tree NP

 

Ik ga me opmaken voor een avondje Villagefest Downtown Palm Springs!

Note: Villagefest was een grote markt, met veel muziek, afgeladen restaurants, sfeervolle terrassen. Kortom, leuk, maar druk. Dus zaten wij snel op het mooie terras van LG´s Steakhouse, waar we voortreffelijk gegeten hebben. Maar het was zeker een stuk goedkoper geweest om op de markt wat te happen (oef!!).

Advertenties

9 gedachten over “Dag 7: Joshua Tree NP

 1. Ziet er mooi uit, we zijn alleen al zo jaloers op dat mooie weer. Stuur maar wat hierheen want het houdt niet over hier.
  Apart die cactussen. Dit park hebben wij ook nog niet gehad dus misschien wel op het to do lijstje

 2. Monique en Albert,
  leuk dat jullie weer een Amerikareis maken en om jullie weer te kunnen volgen via dit verslag.
  Jullie reizen door prachtige woestijngebieden, waar het genieten is van de natuur en stilte om je heen.
  Fijne vakantie en goede reis gewenst.

  Groet, Marco (AA-markro)

 3. Stekjes en zaden meenemen mag vast niet 😉 Wat erg dat Albert pijn heeft. Misschien een paar rustdagen inlassen. Ik word al moe als ik lees wat jullie doen, hahaha, maar ik ben ook twintig jaar ouder als jij. Zelf een plastic doosje meebrengen om de lunch mee te nemen is zeker geen optie. Wat een afvalberg creëren ze daar…….

 4. Leuk om te zien dat jullie ook weer in Amerika zitten, forum lange tijd niet echt gevolgd door allerlei omstandigheden, maar goed te zien dat de “ouwe garde” er nog is. Pete.Z

 5. Hoi Monique en Albert, wat is het leuk om zo met jullie mee te reizen. Wat ik zo leuk vind aan je blogverhalen is dat de positiviteit en het plezier er duidelijk in uitkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s