Op bezoek bij Hawiedatta

PC80058

Waar zijn jullie nu weer geweest zitten jullie nu op de bankhangend te denken. Nou ikkus ben alleen effekens weg geweest terwijl het Boze Oog haar vingernageltjes liet opknappe. Ik ben hier het Apache land ingereden om mijnes vriend Hawiedatta te bezoeken. Lang geleden kwam ikkus hem tegen toen ik op reis was met mijnes Mootje in de SRV wagen in 2007. We deden daar een gokje in dat reservaat van de Jaantjes. Ooit zou ikkus hem eens bezoeke en vandaag was het zover. Toen ik hemmes belde werd hij helemaal vrolijk en nodigde mij bij hem in de tippie uit. Ikkus mocht kennis maake met zijn familie en zo leerde ik zijnes Frau Gertruidanooitgenoeg kenne die net samen met haar dochters Gretadoemaargewoon en Annasluiprupsje. Gezellig in zoone tippie waar het vuurtje zachtje knisperde en een potje water voor de koffie al klaar stond. Of ikkus ook een pijpje mee wilde rooke om zo de vrede nog eens te bestempele.

joop

 

We bepte wat over de vrede in beide landen ook een bietje politiek rolde langs het vuurtje. Ikkus vroeg of hullie ook een schreeuwpapagaai hadde die alles wat een ander bedacht heeft versterkt in de microfoon boert. Jawel na wel een kwartiertje nadenken had hij ook zo´n roeptoeter die nu zelf de baas van de joe naait et steeds wil worden. Hierna stopte het gesprek over de politiek direct want deze roodhuid had vroeger hetzelfde meegemaakt. Ooit kwaame de kolemeniste met de boot aan in de joe naait et steeds. Die trokke met paard en huifkar door de joe naait et steeds om een plekkie te vinde om hunnes voort te plante. Alleen kwaame ze de oorspronkelijke bewooners teege die het niet leuk vonde dat die pollekes hunnes land inpikte. Ook de koeiejongens die op hun paardjes door het land reede schoote zo nu en dan een roodpiepel neer. Totdat die roodpiepels in een resevaat werde gedouwt en aan strenge regels moste voldoen.

 

images

Getruidanooitgenoeg vroeg of ikkus wou blijfe bikke ze had namelijk buffeltjessoep opstaan en pulled buffeltjes vlees. Allememagies wat baalde ikkus stevig want het Boze Oog had net gebeld dat ikkus haar weer most ophaale. Dus als een trouw kabouterje ging ik op weg na een stevig knuffel momentje met de beide lieve dochters allemagies wat een lekkere dinge zijn dat. Van die mooie jaantjes jurkjes met zo´n split aan de zijkant waarbij je bijna tot haar dijtjes kan kijke. Al met al mijnes bezoekje aan Hawiedatta was super en misschien als hij nog eens de lotterij wint hij een pijpje bij ons in Spanje komt rooke.

Cartoon-Stook-Slim-Indiaan

Nou gaan gullie denke wat zit die gozert op een verkeerd padje en mauwt nu over Jaantjes en dan heeft hij het weer over Kaantjes en Meximicaantjes. Terwijl ik hoorde dat door de grote vraag het AKH vertaalboekje bij Bol is uitverkocht, dus nogmaals:
Kaantjes …………….reguliere bevolking van de joe naait et steeds
Jaantjes………………reguliere bevolking van de indiane resevaten
Meximicaantjes………reguliere bevolking van Mexico en een groot deel van de joe naait steeds

Heerlijk zo´n vakantie zo saampies met mijnes Mootje toere door de joe naait steeds. Wat mij opvalt is dat je binne een paar daagies je thuis voelt en de gewoontes gaat overneeme. Bij een restaurant netjes wachtte totdat je naar je tafel of boot wordt gebracht. En dan een paar keer een plons drinke naar binne werke door de zoveelste gratisnieuwdrankje of te wel refil. Dat doen ze ook met je bakkie pleur als je niet oplet heb je een literke koffie in je mik waar je darmpies spontaan van leeg wille. En lieve mense in het water hier bij de kaantjes zit veel chloor zoveel dat je het door de colalight heen proeft. Een glas gefilterd water is ook gewoon met chloor zodat mijnes darmpies na straks vier weken de joe naait et steeds schoongespoeld zijn. Zelfs mijnes uitlaatgaatje hoef ikkus straks niet meer te laate bleeke ikkus heb inplaats van een wit voetje heb ikkus een wituitlaatgaatje.

u

Lieve mense ik ga weer stoppe met me gemauw en me storte op een breakfast gullie motte weer een tijdje wachtte voordat ikkus de knoppekast weer mag gebruike van mijnes Eega. Door het trage internet duurt het soms uurkes voordat ze klaar is maar het resultaat. En dan na et plaatse gaan we zitte wachtte op gullie spontane reacties, dus…………..pak je knoppekast en riedel een beppie terug

Gullie motte de garoete hebbe van Hawiedatta en zijnes familie, Albertje Kretiek Himself met Frau vanuit een koud en nat Santa Fe in de joe naait et steeds.

Advertenties

7 gedachten over “Op bezoek bij Hawiedatta

  1. Lekker lezen op een koude natte zaterdag middag in Nederland.
    Stuur met je blog ook wat zonneschijn deze kant op we kunnen het goed gebruiken.

  2. Weer een ouderwetse Albertje Kretiek column. Dus goed het koppie erbij houden! Maar het is weer gelukt! Alles begrepen van je avonturen!

  3. Wat gaaf om te lezen da gok mee de Jaantjes geproat het. Ik ben namelijk dol op de Jaantjes. Zeker de Navajo Jaantjes ! Als de gullie bij hullie in de buurt komen. Doe ze mijn garoetjes. Da ge bedaankt zijt, da witte gullie wel x

  4. Zo jij durft, zomaar alleen op pad!

    Gelukkig ben je weer keurig op tijd teruggekomen bij de baas 😉

    Heerlijk zo’n dagje op het gemak. Dat is nou vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s