USA 2016, dat was het dan

Dag 2 - 12 van 12

En dan zit je hier ´op de May´ met een vette jetlag. De hele dag een gammel gevoel, warm, dan weer koud en honger op tijden dat je niet moeten eten en geen zin in eten als het etenstijd is. Gelukkig is het tijdelijke misère en hebben we er zelf voor gekozen. Ondertussen zijn wel alle koffers uitgepakt en is er een voorlopige sortering gemaakt van wat hier blijft en wat mee naar Spanje gaat. Alles met lange pijpen en lange mouwen kan sowieso hier blijven, dat komt in september wel weer. Eind mei draag je dat in Spanje gewoon niet meer en eind augustus komen we weer naar Nederland.

We zijn met wat vertraging uit San Francisco vertrokken doordat het beladen van het vliegtuig lang duurde en wij daardoor nog mooi Alberts blog online konden zetten, wat eerder in de business class lounge. niet lukte. Raar, gratis internet op het hele vliegveld, maar internet wat niet werkt in de lounge. Gelukkig waren de hapjes en drankjes er goed en gratis. We zaten in het vliegtiog op dezelfde stoelen als op de heenreis, prima plekken, 3A en 3B voor in de kleine cabine van de 747. Uiteindelijk waren we drie kwartier te laat weg, we moesten in het rijtje om op te mogen stijgen. Prima service, allemaal oudere echtparen (75+) bijna om ons heen die aardig hun best deden om de drankvoorraad van KLM op te krijgen en na het eten als een blok in slaap vielen. Wij nuchter, amper geslapen, maar wel lekker languit uitgerust met muziek in de oortjes en af en toe wat stuiterend van de turbulentie. Het eten was gewoon weer erg lekker, pure verwennerij. Omdat iedereen blijkbaar ´beef´ wilde, werd ons gevraagd of we wat anders lusten en gingen wij voor de vegetarische ravioli. Ha, niet de eerste keer dat we ons opwerpen als vrijwilligers en dan twee extra KLM-huisjes mogen kiezen. Staat best leuk, zes van die dingen op het plankje boven de TV hier. We hebben in Chowchilla gezien dat onze eerdere collectie nog steeds staat te stralen op de schoorsteenmantel bij Elly.

Door de vertraging misten veel mensen in ons toestel blijkbaar hun aansluitende vlucht, maar daar hadden wij geen last van. Wij waren er zowat als eerste uit en hebben flink de pas erin gezet. Daardoor moesten we nog een minuut of tien wachten op onze bagage, maar ook die kwam zowat als eerste op de band, zelfs de koelbox. En zo stonden we al snel bij informatiebalie 3 waar een medewerker van BB&L Car Rentals al op ons stond te wachten. Deze verhuurder is exclusief voor niet-residenten in Nederland (en wij staan in Spanje ingeschreven) en biedt mooie voorwaarden tegen goede prijzen. Voor ons stond buiten een Mercedes B-klasse automaat klaar. Ha, klein bakje, maar we zijn verwend natuurlijk. Op de May stond de koffie met lekkers klaar en was ook aan de eerste boodschappen gedacht door Jack en Ina. Prima verzorgd!

Wij kijken terug op vier hele mooie weken. Vakantie plus, noem ik het. Amerika voelt ook na zes jaar nog erg vertrouwd. De grote winkels, lekkere restaurants waarbij Outback, Olive Garden en Applebee´s als ketens weer hoog scoorden, net als Mimi´s Café voor ontbijt en ook Denny´s is gewoon handig. De koffie is nog steeds maar zo-zo, hoewel Starbucks in de buurt komt, maar nog steeds niet zo lekker is als onze eigen Spaanse koffie. Onnavolgbaar handig en goedkoop blijft het gratis navullen van frisdrank en gratis water bij je eten. Daar kunnen ze hier nog wat van leren. Alcohol is duur, maar daar drinken we toch bijna niets van en de benzine was niet zo duur en zo´n auto is toch een stuk zuiniger dan de camper. De accomodaties waren van ´whah, we missen goed internet en wat zijn die bedden smal in Santa Fe´ naar ´o, ik wil dit bed mee naar huis!´. Over het algemeen gewoon super mooie plekken gehad. En de natuur, dat maakt het toch altijd weer een heerlijk land om in te toeren. Wat het zeker anders maakt dan bijvoorbeeld Spanje, is de ´meuk´, oude rommel die overal bewaard wordt, het cowboysfeertje en dan niet nagebouwd, maar gewoon de levensstijl en de zorg en aandacht die dan op andere plekken dan juist weer besteed wordt aan huis en omgeving. We houden er gewoon van!

De toppers deze vakantie waren de ontmoetingen met vrienden en nieuwe bekenden:Joyce en Sophie na de landing op SFO, en Hans, Janny, Luc, Melanie, Jesse en Johan tijdens onze laatste week in Los Banos, die zien we binnenkort allemaal wel weer. Anders is het met Bart en Evy in Tucson, Loek en Gepke die speciaal voor ons naar Santa Fe kwamen, Dirk en DJ in Nevada waar we mochten eten en blijven slapen en natuurlijk alle oude bekenden in Chowchilla. Elly, onze Amerikaanse ´mom´, Lenie en Phil, Karly en Johnny, Darcy en Case met hun kinderen, Valerie en ook daar weer Dirk en natuurlijk Trudie en Gary, al 33 jaar vriendschap en vertrouwen. We moesten hen weer achterlaten en misschien nog erger: ook de Denali kon niet mee, we missen hem nu al! Maar liefst 4769 mijlen, zo´n 7650 kilometers, puur genot, dat was het dan.

We bedanken jullie allemaal voor jullie reacties, al weten we dat erveel meelezers waren die voor ons onzichtbaar zijn gebleven. Ook dat mag. Wij gaan terug naar onze gewone blog over het dagelijkse leven in Spanje en soms in Nederland. Ook daar van harte welkom: http://www.casadospalmeras.com. USA 2016 sluiten we hier mee af! Thanks guys, we had a wonderful time!

Advertenties

19 gedachten over “USA 2016, dat was het dan

 1. Wat weet je het altijd mooi te beschrijven. Ik heb er echt van genoten. Alsof ik er zelf bij was. Nog een fijne tijd in nederland.

 2. Dank voor het nawoord. Ik heb genoten van jullie blog. (ook van Albertje Kritiek) We lezen gewoon verder op het spaanse blog. En voor ons nog een 4 weken voor vertrek naar de USA.

 3. Een prachtige terugblik Monique! Ik heb genoten van jullie reisverslagen. Bedankt! Wens jullie nog een fijne tijd op De May!

 4. Super dat jullie de tijd hebben willen nemen om te bloggen en ons met foto’s te verwennen. Geniet nog van de tijd in nl en in Limburg staat altijd de vlaai klaar!

 5. Welkom in Nederland. Ik lees graag jullie Spaanse blog en heb ook deze vier weken van de avonturen in de USA genoten. Hartelijke groeten, Elly

 6. Jammer dat het afgelopen is, fijne tijd in Nederland en we gaan elkaar dit jaar toch eens echt ontmoeten Monique, het is net of ik je al ken xxx

 7. Hey Albert en Monique heerlijke reis hebben jullie gehad het zit er weer op geniet maar lekker na, wij zitten nu op Red clif prachtig weer geweldig , gister nog bij broken spur in torry dit had je prima geregel Monique geweldig met prachtig uitzicht dank je nog.
  Tot ziens groeten van ons

 8. Beste Albert en Monique,
  Bedankt dat ik even met jullie mee mocht reizen. Ik heb genoten van jullie manier van schrijven en heb weer leuke ideetjes voor volgende reizen opgedaan. Ook was het leuk om te zien hoe jullie dachten over allerlei zaken, zoals bijv. Las Vegas. Wij hebben ook zo iets van dit was ook voor ons de laatste keer, te druk en te oppervlakkig.
  Groetjes van een AA forum lid. Marianne (plume).

 9. Wederom een mooie reis Albert en Monique! Jammer dat het er weer op zit want het was elke dag leuk om ‘mee te reizen’. Plezierige tijd nog in Nederland alwaar we de Spaanse temperatuur gaan aantikken deze week en natuurlijk een goede reis terug naar jullie Spanje.

 10. Hallo, ik heb een paar vragen, ik wil zelf op wereld reis en beginnen in de VS. Ik loop tegen een probleem aan.Het kopen van een auto en rv volgens de DMV heb ik een SSN nodig om deze te registreren en te verzekeren. Hoe hebben jullie dit gedaan. Gaarne info.

  Bij voorbaat dank,

  Bert Pegel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s