Dag 17: Zo lief, bij AT&T

Dag 17 blog - 5

En dan is het weer voorbij, Loek en Gepke zijn weer vertrokken. Na het ontbijt bij Weck´s moesten we weer afscheid nemen. We hebben het er een beetje moeilijk mee, na 7 jaar elkaar niet gezien te hebben, pikten we de vriendschap en de enorme ´klik´ op alsof we elkaar al jaren kennen en dagelijks zien. Het was een heel gezellig kort weekend, maar zij hebben weer een rit van zes uur voor de boeg en er wordt ook nog eens behoorlijk sneeuw voorspeld. We hopen dat het niet te lastig voor ze is. Wat is het toch geweldig dat ze zoveel moeite hebben gedaan om samen een paar dagen door te brengen!

Wij blijven vandaag hier. We zijn toe aan een dag rust en het is ook heel koud buiten, zo rond het vriespunt en af en toe valt er een vlokje sneeuw. Voor wie denkt dat we een slecht-weer vakantie hebben: we hebben gisteren voor het eerst een hele dag een lange broek en trui aangehad en verder eigenlijk alleen maar temperaturen van rond de 25 graden gehad, zelfs op de regendag in Tucson. Wij klagen dus absoluut niet.

Om maar meteen op de reacties door te gaan: Carola vroeg ons hoe het nu bevalt, dat reizen zonder camper. Nou … eigenlijk is het best lastig om ruiterlijk te bekennen dat je weleens ongelijk gehad kon hebben, want we waren altijd fervent verdedigers van de camper, maar dit is heerlijk. Albert zegt dat het zijn meest ontspannen vakantie ooit is en dat is vooral vanwege de mooie ritten in een luxe auto, niet horten en stoten, geen gerammel achterin en elk paadje in waar je in wil. En parkeren waar je wil en niet hoeven zoeken naar een plaats waar je met een camper kan staan. En bovendien zit je veel meer in de reuring en niet altijd ergens buiten de stad of dorp. Tenslotte vinden we het heel fijn dat  we in verrassend leuke accomodaties overnachten, al zijn er ook weleens tegenvallers.

Dat laatste is nu het geval. Vooropgesteld: locatie prima, huisje erg smaakvol gedecoreerd, goed ingericht keuken, maar er zijn wat no-go´s. Het eerste is het internet, ondanks de mooie beloftes. We hebben een erg zwak signaal wat steeds wegvalt. Gepke heeft twee keer gebeld met de eigenaar die ergens ver weg zit, maar blijkbaar zit de router in een ander appartement en kunnen zij er niets aan doen, want het is weekend. Mmm, alles gaat hier gewoon door in het weekend volgens mij. We hebben gisteren gelukkig veel kunnen hotspotten op de telefoons van onze gasten en op onze eigen router, maar die was nu ook ´op´.

Wij dus vanmorgen naar AT&T. Daar zijn we met Gustavo en Robert twee uur bezig geweest om een data-SIM werkend te krijgen op onze router. Na veel gezoek naar instellingen en uiteindelijk het juiste type kaart gevonden te hebben, werkte de proefkaart prima, maar de kaart voor 8 GB (75 dollar!) die wij kochten niet. Bellen, nog eens proberen, fabrieksinstellingen en nog veel meer, het werkte niet. Ineens verdwijnt Robert en hij roept dat hij zo terug is. Gustavo en ik gaan nog door, maar niks werkt. We hebben hen inmiddels al voorzien van klompjes en koelkastmagneetjes met Hollandse klederdrachtpoppetjes en hebben daarmee blijkbaar vrienden gemaakt. Plus met ons Spaans, want dat vonden ze wel heel erg leuk. Alles ging afwisselend in het Spaans en Engels, maar toen Robert terug kwam met zijn eigen MIFI-router met 4G (wij hadden hier maar 3G) en die gewoon aan ons cadeau gaf mét een nieuwe SIM-kaart, heb ik in het Spaans gezegd dat ik van hem hou 🙂 We liepen daar gewoon de deur uit met een prachtig apparaatje van 160 dollar, gratis en voor niks, want het lag bij hem toch maar in de la, zegt de schat dan. Ooit zoiets meegemaakt??? Heel veel kuddo´s dus voor AT&T op Zafarano Drive in Santa Fe!

We hebben dus weer internet, maar zijn allebei ook gewoon moe van drie slechte nachten. Ik geloof nooit dat de bedden hier Queen-size zijn, eerder full of double, wat net 1.37m is. In Australië hebben we namelijk vaak prima in Queen geslapen en ook in de camper. Dit is echt krapper. Ik heb op dit moment een was draaiend en de tweede klaar liggen, maar daarna gaat het beddengoed van het logeerbed er mooi even in voor de frisheid en slaap ik dus op det logeerkamer vannacht. Verder was het een beetje raar dat we wel een toilet met flinke wastafel hadden bij de master bedroom, maar dat we de douche moesten gebruiken in de tweede badkamer. Maar vooruit, dat ging goed. De toiletjes zijn gemaakt voor kaboutertjes, waarschijnlijk is dit een kleine-mensen-huis. Gelukkig is de bank wel enorm, want mijn grote kabouter hoor ik heerlijk boompjes omzagen in het bos nu.

Wij gaan vandaag de deur niet meer uit. De kou is niet goed voor Albert en we hebben lekker boodschappen gedaan bij Sprout´s Farmers Market. Wat een geweldige winkel met verse groenten, fruit, brood en alles wat verder vers aangeboden wordt, inclusief ook nog een deel non-food. Ik ontdek er trouwens magnesiumolie uit Nederland en leg een de dame van de afdeling uit waar het vandaan komt en hoe goed het Albert heeft gedaan en nog doet. Vond ze erg leuk.

Wij hebben net verse soep op die we in de winkel warm konden scheppen, met stokbrood, Boursin en Port Salut en vanavond eet Albert spaghetti met tomatensaus en ik gegrilde kip. In de koelkast nog aardbeien, gesneden fruit en yoghurt, ons maken ze niets. En dan gaan we morgen weer naar het mooie weer. Achttien graden in Holbrook en dan weer naar de 25+ voor de rest van de week. Life is sooooooo good!

Vandaag verder geen foto´s, rustdag is rustdag 🙂

Advertenties

9 gedachten over “Dag 17: Zo lief, bij AT&T

 1. Oei, hoop dat het gauw weer warmer wordt. Mijn schoonzus was hier een dag langer omdat ze niet terug kon naar Denver dus hopelijk was het niet erg voor Loek en Gepke. Goed idee om in het logeerbed te gaan. Ik twijfel soms ook over de afmetingen van bedden, een “queen” kan er klein uitzien. Als twee kussens niet ruimschoots naast elkaar kunnen liggen is het geen queen.

  1. We gaan morgen weer naar de zon, de rest van de week boven de 25 graden weer. Ik las net je blog en zag inderdaad dat je schoonzus naar Dallas moest, maar daar zijn ook veel vluchten gecanceld toch?

   Loek en Gepke zijn inmiddels veilig thuis, veel sneeuw bij hen, maar droge wegen gehad onderweg gelukkig!

   Ha, als Albert en ik niet ruimschoots naast elkaar passen, is het geen Queen 🙂

 2. Weer genoten van je blog Monique! Zo bijzonder ineens die kou. En wat fijn dat de problemen met de verbindingen opgelost zijn. Groetjes, Inge

 3. Leuk om jullie verhalen over New Mexico te lezen en leuk dat jullie Loek en Gepke weer ontmoet hebben. Wat een service bij AT&T. Wij vonden de mensen in Santa Fe ook zo aardig en hebben genoten van het plaatsje. Nog heerlijk in het zonnetje op het gras in het parkje gezeten.. Dat zit er helaas voor jullie niet in, jammer van het koude weer.

  Zo grappig om te lezen dat jullie ineens zo enthousiast zijn over reizen met de auto. Ik kan me onze “discussies”over caravan/auto nog goed herinneren van het forum 🙂

 4. Dag vacantie gangers, zo ik ben weer helemaal bij gelezen en gekeken , leuk om zo een eindje mee te reizen en te genieten van de mooie foto’s.Ja zal best ook wel af en toe vermoeiend zijn…tot de volgende keer..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s