Route 66 gemauw

route66pc318

Afgelopen vrijdag ging et nog goed, lekker getoert en met mijnes korte hose aan genoot iikus van de nog aardige temperatuure. Totdat Pelleboer roet in het eete gooide en alles wat hij had naar beneede pleurde van water naar hagel en van hagel naar sneeuw en zo een paar keer heen en weer. Gelukkig hadde we ook lange broeke meegenoome zodat ik met vest aan ietske sterker stond, zelf onze nieuwe regenjaskes bleeke we hard nodig te hebbe. Allememagies wat een klote weer, daarvoor ga je toch niet naar de Kaantjes.

2

Mijnes lichaam gaf de pijp aan Maarten en zakte in mijnes eigenste diepe dal zo tusse de bergies. En gullie weete uit eerder gemauw van mij en mijnes Eega dat als de weersinvloeden vat op me krijge ikkus best narrig en moedeloos kan zijn. Van mij hoeft dat gewissel van temperatuure niet daar kan ikkus echt niet teege. Maar achter elk wolkie schijnt et zonnetje zoals ikkus zelf gezien heb vanuit de plain. Ikkus mot wel eerlijk zijn in de gemauw dat ikkus super heb genoote van onze gaste uut Denver. Zaterdags zijn we een stukkie gaan toere en met de gepkegepke en momo als navigatielady´s zaate we in een mum van tijd in Madrid. Ben ikkus effekens aan et zoeke geweest of mijnes Droppie er in de garage stond. Blijk et gewoon een ander Madrid te zijn dan hebbe ze gedaan om mij van de kippeleg te krijge grrrr navigatielady´s.

3

Dan zit je ook nog in zo´n airbenb huuske of te wel mense hebbe wat ruimte over en verhuure dat dan. Leek ons wel aardig om et eens uit te probeere omdat Gepke en Loek vanuit Denver met ons het weekend wilde doorbrenge. En dan is een huuske beter als een onpersoonlijke hotel of motel. Alleen hadde die gaste van de verhuur er wat kleine berepotjes laate inzette door de plaatselijke beun de haas. Ikkus most met schoene en sokke uittrekke om geen natte pootjes te krijge bij het waterstorte. Most ikkus een beertje uitlaate dan most ikkus eerst op de knietjes et brilleke laate zakke voorzichtig me omturne en zachies gaan zitte zonder te beweege. Zelfs et oud hollandse darmperse was op deze pot afgeraade. Hoe ikkus mijnes achterzijde cleande kan en mag ikkus in het kader van ietskeistochooknogprive niet beschrijfe maar een tippie van de onderbox kan ikkus wel optille Houdini zou van deze houding jaloers geweest zijn.

s-l225

Ikkus begin al een echt Kaantje te worde hoor, lijk al een bietje op hen behalve dat ikkus geen witte sportschoene en witte lange sokke draag. Ikkus is niet helemaal van de pot gepleurd, wat kenne die Kaantjes raar doen met hunnes kleding keuze maar daarover miscchien ooit meer. Wat iikkus wel heb overgenoome teege een zacht prijsie is het gebruik van je eigenste pootjes. Die mot je als een echt Kaantje niet teveel gebruike en mot je een paar meter verder zijn dan pak je gewoon et autoke. Zo is er bij een Mall (een hoop winkeltjes bij elkaar met overkapping) een koome en gaan van autokes.Van de ene kant naar de andere kant en haast elke grote winkel heeft een in/uitgang aan de pakeerzijde. Dus mot je niet in de mall gaan loope maar met het autoke omrije. Ikkus vind et een erg slim idee zo, je loopt nooit met al die tassies te sjouwe, die Kaantjes zijn zo gek nog niet.

1

Route 66 wat iikus daarover mag en kan vertelle is niet veel mijnes lief zal daar heus wel zelf over wille penne en we hebbe een overeenkomst (die ikkus trouwens verloore heb) dat ikkus niets over de beleefenisse zal schrijve anders zoude gullie ook van de kippeleg gaan. Wat een toeristies geneuzel is die route zeg. Het eerste stukske was mooi en met wat neonlampies best aardig om te berijde. Wat van die duistere motelekes met van die hokskeskamerkes zijn er in overvloed en net wat ikkus schrijf het eerste stuk was aardig te behappe. Totdat je op het echte toeristiese stuk kom zo´n bietje bij Williams Arizona. Dan klopt elke gek op straat je de dollars uut je pocket, alles mag dan en kan. Ineens is iets wat je normaal weglazerd weer een hoop geld waard. Ook de plaatselijke autoslooperij verdient aan elk boutje en moerke een hoop duite. Je plakt er een plakplaatje op met route 66 en het verkoopt. Ikkus wilde et wel probeere en plake stiekum zo´n plaatje op de kont van mijnes eega. Enne gullie raade et al …..ikkus kreeg gewoon een knal voor mijnes kupke en Moe was de eerste uurkes behoorlijk teege mij. Kon niks meer goed doen alles was haares koniklijke hoogheid teveel. Dan stond de radio te hard dan reed ikkus te zachies, werd de moedeloos van ikkus ook altijd met die missteaks. Totdat ikkus stopte bij een kapperszaak in Selligman. Daar was ons Frau al eerder geweest en alles was gelijk vergeeefe en ze hupske als een wervelwindje het shoppie binne. Wat een meuk stond daar zeg op alles hadde ze een plaatje van route 66 geplakt. Zelfs op die velletjes waar je de achterzijde mee afveegt na het laten van een beertje. Op borrelglaasies, wijnkarafies en sleutelhangerkes met naam en et stickerke route 66.

winkelwagentje-ah1

Geen wonder dat Albert Heijn die truuk hed overgenoome, gewoon een plakkerke erover van route 99 en het verkoopt. Nee, lieve fans van dit gemauw het hele gebeure van route 66 is mij teveel, trapte er bijna zelf ook in op aandringe van Frau. Die zag een echte route 66 bandana die ikkus dan wel op mijnes kupke kon zette. Ikkus is heel hard door geloope want bij ons in de buurt is er ook een manneke met zo´n ding op zijne kupke waarbij de oortjes teveel uutsteeke. Nee rij mijnes bushalte maar voorbij ikkus ga nie als aapie verkleed.

Ik vind het maar niks die route 66.

images

Zo beste piepels ik ga weer eens verder want vandaag mag ikkus naar Las Vegas en heb $ 100 bucks in mijnes zak die ikkus hellemaal mag vergokke. Mocht ik door et geluk de hoofdprijs magge winne dan hebbe gullie ook een prijs gewonne. Dan kom ikkus niet meer hier terug met mijnes gemauw want dan ga ikkus op mijnes lauwere ruste en geniete van de warme zon.

Gullie motte allemaal de garoete hebbe van Albertje Kretiek Himself en Frau vanuit een echt route 66 plaatske genaamd Kingman, Arizona in de joe naait et steeds
Disclamer: mochte er in dit stukkie dinge geschreefe staan waardoor uwes van de kippeleg gaat of zich niet helemaal lekker bij voelt. Of zelfs een stukkie van jezelf er in ziet, kunne wij geen aanstoot op neeme en berust et op zuiver toeval en kan dit geleeze worde als zijne et staat er gewoon niet.
Wat er wel staat dat ikkus geen fan is van airbenb en bed en breakfast gedoe en veel liever slaap in een leuk Hotelleke of Motelleke.

Advertenties

3 gedachten over “Route 66 gemauw

  1. Nou meneertje Kretiek, ge hebt uwes frau goed vervangen tijdens haar onwel zijn! Ik kan de avond weer door! Beterschap gewenst voor Monique!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s