Dag 15: Gasten in Santa Fe

 

Na een nacht in kleffe lakens en met veel geluid van Route 66 zijn we al weer op tijd wakker. Schok! Geen föhn, dus dit wordt een bad hair day, ach er zijn er die er beroerder bijlopen hier. De tweede schrik is dat Alberts telefoon geen service meer heeft en blijkbaar de SIM-kaart gedeactiveere is. Niet handig en zeker vandaag niet, want we hebben afgesproken met Loek en Gepke in Santa Fe. We mailen met Scott van Holidayphone.com, met wie we al eerder contact gehad hebben, naar tevredenheid. Hij zou ons ook proberen extra data te geven op de andere kaart voor de MIFI-router, maar ook dat wil niet erg lukken, al doet hij zijn best.

We besluiten te gaan ontbijten bij Kix on Route 66, leuk in stijl gedecoreerd echt lekker ontbijt, beste French Toast in tijden. Na het ontbijt krijgen we een mail van Scott: Alberts telefoon was tot de 13e in het systeem gezet en dus niet meer actief. Dat is direct hersteld. Voor extra data gaan we vandaag zelf maar weer op pad.

We hit the road again! De Route 66 is hier opgegaan de in de I40, dus zijn we alternatief gegaan via de scenic 104. Wat een prachtige route weer,  where the Great Plains meet the Rockies. Heel plat land en dan ineens de rode rotsen en de bergen, afgewisseld met ranches. Helemaal ons ding. We stoppen in Las Vegas, niet in het grote bekende, maar in dat van New Mexico. Westernsfeertje, lekkere bakery met van die echte Amerikaanse diner banken, lekkere donut en cinnamon roll voor bij de koffie en vericht van Loek dat ze twee uur achter ons zitten.

Wij rijden dus de prachtige route naar Santa Fe, rijden langs onze condo, maar we zijn te vroeg om in te checken. We rijden dus naar het DeVargas Center, een erg leuk klein winkelcentrum met leuke lokale winkeltjes, in plaats van allemaal ketens. En dan zie ik een nagelsalon en ik baal al even van de uitgroei van mijn gelnagels. Ik schiet naar binnen en kan meteen gaan zitten. Mimi, Vietnamese, met een enorm accent in haar Engels, vertelt me dat mijn gelnagels veel te dik gezet zijn en ik moet haar eigenlijk wel gelijk geven. De eerste keer in Elche waren ze ook veel mooier. Zij zet ouderwetse acryl-poedernagels in wit en roze en dat is inderdaad erg natuurlijk. Ik ben er blij mee!

We gaan daarna nog naar Verizon, maar hun kaarten blijken niet te werken met onze MIFI-router. Dat gaat hem dus niet worden. Bij Five Stars eet Albert een hamburger en ik de lekkerste cheese-bacon sandwich die ik ooit geproefd heb. We sturen Cari, van de Airbnbn van ons huisje voor vandaag, een SMS of we een uurtje eerder erin kunnen. Dat kon, dus wij op pad. En het is leuk! Het internet is waardeloos, maar als Loek en Gepke arriveren, kunnen we hotspotten op hun telefoons en we hebben nog wat tegoed op de router. Vandaag wordt het hopelijk opgelost. Maar verder: top! Gezellig, mooi ingericht en ruim.

Loek en Gepke hebben zes uur gereden vanuit Denver in Gepkes gloednieuwe Ford Explorer. We kennen elkaar van het Alles Amerikaforum en zowel in 2008 als in 2009 zijn we bij hen thuis uitgenodigd voor het eten en hebben we later ook nog ergens samen gegeten. Het klikt dus. We waren blij verrast toen ze ons in januari een berichtje sturen of we het leuk zouden vinden om een keer met hen te eten in Santa Fe. Speciaal voor ons zo´n eind rijden, geweldig. We hebben hen dus meteen uitgenodigd voor het hele weekend en deze condo met twee slaapkamers gezocht. En gezellig dat het is! We zitten hier nu met iPads en MacBooks rond de tafel en kletsen wat af.

Gisterenavond zijn we naar de Santa Fe Plaza geweest, de place to be hier in dit erg Mexicaanse stadje. Leuke winkeltjes, mooie restaurants, het Palace of the Government, allemaal in stijl. We aten in de binnentuin van restaurant La Fonda, mooi plekje. De mannen aan de Pork Tenderloin, Gepke en ik aan de fajitas. Erg lekker. Voor vandaag schijnt alsnog de zon, al geven ze heel slecht weer op. We gaan het zien, jullie horen het!

Klik hier voor de foto´s

Advertenties

3 gedachten over “Dag 15: Gasten in Santa Fe

  1. Het bevalt super Carola. Albert zegt dat dit zijn leukste vakantie hier is, vooral doordat we met de auto echt overal komen en toch wel heel leuke plekjes heben in hotels en zoals nu in een condo. Ik denk dat de camper voor ons echt verleden tijd is. Het kan veranderen, zie je wel!

  2. Gezellig zo’n weekend met Loek en Gepke,, leuk al die mensen weer te zien voor jullie
    we blijven op de hoogte groeten,
    ps albertje die auto is bijna een camper!!!
    groetjes van hans en grietje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s