Droppie USA

AKH - 2 van 5

Voor de gene die mij in het echie kenne is het geen verassing, ikkus hang aan elke auto een troelnaampie. Gewoon voor et gemak hoor en het babbelt een stukkie makkelijker dan het noeme van een automerk.

boek

Ach Joepje, ikkus rij in een dikke Mercedes die ikkus heb laten oppimpe bij de plaatselijke oppimper of Ach Joepje, ik kom naar je toe met Droppie. Dat klinkt toch veel vriendelijker nee, deze knappe verschijning doet het gewoon op zijn Rotjeknors en plak er een naampie op. Voor de gene die me pas kenne of nog motte leere kenne loope de kans een Albertje Kretiek Himself woordenboekie te motte koope. Deze is gewoon te bestellen bij Bol.com onder het kopje onzingemauw met het nummer BS2390873498457654. Gullie kenne ook gewoon probeere et gratis te krijge maar daar later meer over, zeg maar ooit.

Dag 3 - 7

Effekens terug komende op de koets van de maand. Al heel lang geleden toen we net dachte aan deze reis moste we een keuze maake, een SRV waage (even vertalen) in de volksmond gewoon een Camper. Of rente we een gewoone luxe hendige auto. Na al wat reizen te hebbe gemaakt met een SRV waage en een uitstappie naar de onderkant van de aardkloot ย was de keuze deze keer snel gemaakt. Ikkus heb gewonne en mocht van mijnes Egaa zelfs meezoeke in de rentals. Een stukkie van ons vakantie genot is het drive in een big suv. En dan gelijk ongeveer plusminus in de maat waarin de heer Obama mee rondgereden wordt. Helaas viel deze ietsepietsie kleiner uit dus toeren we nu rond met een echte OALBERTO. Zelfs meneer Trump reageerde op de ikmagaltijdreagerenstuk dat het een mooie bak is en hij een stukkie ermee zou wille rijde. Allememagies daar gaan we echt niet aan beginne hoor want politiekgeneuzel en een vakantiebep gaan niet samen.

Ons lieve Droppie die nu in Spanje in de pakeergarage staat in Madrid is gelukkig niet verbonde met internet anders zou hij een behoorlijk traantje laate. Het manneke mot zeven weken lang daar in zijnes uppie staan te wachtte tot ikkus hem weer komt ophaale. Zal van de week is een fotooke opstuure naar de baliejuf met de vraag of ze hem effekens kan uitprinte en et plaatje onderzijne rechter ruitezwaaierarmpie kan steeke. Trouwens mochte gullie in de buurt zijn laat effekens je koppie aan em ziem zo om het hoekske natuurlijk anders vloeie er traanjes. Maak dat effekens met je praatijzer een fotooke voor mij ikkus mis hem.

Wij motte het doen met een stukkie techniek waar de kippe geen weet van hebbe. Allememagies als we bij Droppie USA aankoome geefe we hem een schop onder zijnes holletje en dan opent hij spontaan zijn achterkleppie. Gistere ook effekens bij ons Mo uitgepropeerd en kan je nu uit ervaring mededeele dat het niet werkte zoals ik het bedoelde. Most vannacht gewoon op mijn rechterkant gaan slapen riep ze me steeds toe. Maar we waren bij et kleppie en niet bij de achtergevel van ons Mo. Bij het opene van et kleppie verstomde ik geneens wat de ruimte leek net zo groot als bij Droppie ES (vertaling: koets die in Spanje staat) alleen zaate hier knoppies waarmee ikkus de achterste rij electries kan laten zaake en waar laate omhoog komme. Hardstikke hendig hoor,toen wij ons zootje hadde ingelaade trok ikkus de klep omlaag alleen dat lukte niet. Blijkt dat ook electries te gaan en drukte op et knoppie en ja hoor de kluis sloot.

Bij et drukke op de afstand om te kunne instappe schrok ik me de pleuris er viel een stuk van de auto af. Aan de zijkant kwam de opstaptreeplank omlaag zodat je heel stoer kan instappe en ikkus deze reis ben verliost van het kontjedouwe van ons Mo. Mijnes Mo hed van die korte pootjes waardoor ze in hooge autoos wat moeilijker instapt. Ikkus zo galant als wat help haar altijd netjes en plaats mijn in de winter voorafverwarmde en in de zomer mijn voorafverkoelde handjes op het stukkie waar ze het meest op zit. Nou sprong ze via de treeplank zo op haares zetel, terwijl ik als een werkeloze duwer eerste klas erbij stond te kijke. Mocht ons Mootje onderweg in de woestijn haar blaaske is motte leege kan ze ook op et plankie plaatsneeme twee deure open en niemand ziet wat. Want ja je laat Moe toch niet met haar achterwerk tegen een cactus aanleune toch?

SONY DSC
binnenkaantje

Ingestapt rol je er bijna weer uit van verbaasing allememagies wat een hoop techniek eerst heb ikkus een tijdje gezocht naar et sleutelgat om de koets te starten. Ja Ja lach maar ikkus is nog van vroeger, mot je met je sleutel in de pocket gewoon op een knoppie drukke en floep die lampies zegge dat de motor aanstaat. Ja zoยดn kaantjes (vertaling: Amerikaan) bak een echte V8 loopt soepel. En dan mot je heel veel instelle om het je zo gemakkelijk kogelijk te maken maar om gullie niet al te veel informatie te geefe kom ik bij het volgende gemauw effekens terug met plaatjes en wat uitleg over te techniek. Natuurlijk zitte er ergens piepels te wachtte die als een potje met piere zitte met vraage over Droppie USA. Dan mag ikkus gullie feliciteere deze week zijn de vraage gratis te stelle hoor. Liefst alleen vraage waar ikkus het antwoord van kan opzoeke in de Albertjezoumoetjehetdoen boekje en kan dan aan de hand van een geschoote plaatje laten zien hoe et er uit ziet. Enne voor de geinporems onder de leezers vraage over de kont van ons Mo worden niet met plaatjes bepraat, allemagies dan is mijnes vakantie gelijk voorbij en krijg ikkus een schop onder mijnes achterkant.

lache

Allemaal de garoeten vanuit een nog donker Chowcilla In de joe naait et steeds van gullie eigenste mauwer Albertje Krtiek Himself

 

Advertenties

13 gedachten over “Droppie USA

 1. wat een gave auto…..als ik de foto,s zie ….denk ik dat er minstens 2 lijfwachten bij jullie in de auto zitten…..echt een bak voor VIP,s ๐Ÿ˜‰

 2. Jaaaaaa de leuke verhalen zijn er weer vanuit de joe naait et steeds…heel veel plezier en succes met de zware tijd met deze auto

 3. Ennuhh zitten die krukjes lekker? Is een Ahummie een leuke naam voor dat bakkie? Zo leuk jullie op foto’s te zien zo ver weg.

 4. Albert, ik ben het helemaal met je eens. Automobiels en aanhangers zijn in principe familie leden, je betaald je het leplazurus aan hun ziekenfondsverzekering in ieder geval, dus familie leden horen namen te hebben.

  Zoals je misschien wel weet of in ieder geval weet Mo het wel, wonen wij, man en ik in de United States. En ja we wilden ook wel zo’n SRV wagen aanschaffen. Hadden alleen een klein probleempje, mijn elektronische off the road rolstoel paste er niet in. Boehoe!
  Geen nood, we vonden uit dat ze hier ook zogenaamde 5th wheelers verkopen. Een soort SRV wagen maar zonder motor.
  Eigenlijk vond man die wel leuker want nu moesten we zo’n dikke truck kopen die de hele 40 feet oftewel bijna 12.5 meters SRB wagen kon trekken.
  Het werd een Ford 350 King Ranch Dually wat geloof ik betekend dat hij 4 achterwielen heeft, want hij is een hij. Natuurlijk werd hij spontaan de King genoemd

  Onze SRV wagen heet Sidonia! Je snapt hem wel waarom he? Omdat ze zo asociaal lang is. ๐Ÿ™‚
  Het werd even oefenen met het achteruit insteken met die volle 40 feet en ik die geen bal verstand heb daarvan dus volkomen nutteloos ben., maar nu gaat het wel een stuk vlotter hoor.
  Het is grappig hoe man groeit en stoerder en breder wordt als ie in de King zit. Hij is zo hoog dat ik zelfs 2 treeplanken op moet. Gelukkig hebben van die ophijs handvaten anders red ik dat niet.
  Ik weet niet of links het doen op je blog maar hier kun je onze familie zie aan de Oregonse kust waar we wonen. In Oregon dan, niet aan de kust.:-)
  Groetjes – Tink

  http://www.tinkbastian.com/yachats-or.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s