Auto

Expedition Motorhome 2007

Voor het vervoer naar Amerika en terug is er een aparte pagina over de vluchten gemaakt. In Amerika zelf gaan we het anders doen dan voorheen.

Val niet meteen van je stoel als je ons al vaker hebt gevolgd op reis: wij gaan deze keer niet met de camper rondtoeren!

Voor de reis naar Australië waren we (met name Monique) erg gespannen over hoe het zou bevallen om niet ons eigen toilet aan boord te hebben, om steeds weer van bed te moeten wisselen, om niet het huiselijke gevoel te hebben van alle kleding in de kast en een koelkast vol voorraad. Maar juist deze reis heeft ons ervan overtuigd dat we het in Amerika zeker ook ons moeten doen met een grote auto en de reistassen in de kofferbak.

Want wat is het handig, altijd nog even snel in de auto kunnen stappen om een boodschapje te doen, een hapje te gaan eten, nog een mooie onverharde scenic route mee te kunnen pikken en niet altijd buiten een dorp of stad te staan, soms ´in the middle of nowhere´. En eerlijk is eerlijk, tijdens onze laatste Amerikareizen werd nogal eens een auto bijgehuurd omdat dat toch weleens makkelijker was. Bovendien is Albert natuurlijk de trucker, maar zijn lichaam wil niet altijd wat hij wil en een gewone auto pakt Monique makkelijker over als de camper (is nog weleens erg leuk ook!).

We hebben voor een erg leuke prijs een Premium SUV gehuurd bij Hertz, waar we Gold Member zijn en dus ook gebruik kunnen maken van hun Canopy Service. Kortom: aankomen, je naam staat al klaar op een bord met het nummer van het vak waar je auto staat. Van tevoren heb je al bericht gehad wat er voor je klaar staat en als je  daar tevreden mee bent, kan je zo wegrijden. Je mag ook nog even zeuren om een andere 🙂

Hertz Premium SUV

We houden nu eenmaal van ruimte 🙂 Het voordeel van de auto boven de camper is ook dat je ongelimiteerde kilometers hebt. Bij een camper moet je altijd mijlenpakketten kopen, waardoor je óf erg uit moet kijken óf vooraf eigenlijk al teveel betaalt. Het enige wat ik jammer vind, is dat we in San Francisco zijn en niet bij onze ouwe gabber Aldie van Road Bear komen. Note: Aldie werkt er niet meer, hoorden we van Marja en Ko!

Aldie
Albert checkt in bij Aldie (2009)
Advertenties