Dag 16: Geweldig New Mexico

SONY DSC

Het heerlijke huisje heeft twee nadelen; slecht internet en smalle bedjes. We komen dus niet allemaal even uitgerust ons bed uit, maar met een paar koppen koffie komen we aardig bij. Nadat we allemaal onze digitale behoeftes gedaan hadden, maakte Loek ontbijt voor ons. Eieren met bacon, zoals het hoort in de USA. Heerlijk! Rond 10 uur was het huis weer aan kant, de vaat in de vaatwasser en wij klaar om op stap te gaan. Ondertussen was het gaan sneeuwen!

We besloten dus maar voor een toertje te gaan, want de sneeuw was niet heftig. De Turquoise Trail stond op het programma en na enig zoeken zaten we op het goede spoor. Mooie adobe-huizen, zoals overal hier, aardige natuur en een gezellige en leuke koffiestop in Madrid. Jawel, Madrid. Heel veel plaatsnamen hier zijn hetzelfde als in Spanje, maar dat is ook niet zo gek, want de Spanjaarden hebben dit gebied heel lang in handen gehad. Zij zijn het die vanuit Mexico hierheen trokken en dat is heel duidelijk te merken. Ook de natuur lijkt vaak veel op wat wij van Spanje kennen. Madrid is hier een hippie-dorp, met veel kleur, veel ´meuk´ en erg fotogeniek.

We vervolgen onze weg naar Albuqurque, waar we aan de oude Route 66, die nu Central Avenue heet, lunchen bij een echte lokale westerntoko: Vince´s Vittle. Vince zelf komt ons speciaal laten proeven van zijn famous pulled pork en eigengemaakte saus. Albert, erg Nederlands en direct (bot, zeggen ze hier) vindt de saus beter dan het vlees en meldt dat ook. Vince droop snel af. Mijn buffaloburgertje smaakte prima, net als de gerechten van het gezelschap.

De volgende stop was Kokoppeli´s, een handwerkzaak, vooral gericht op quilten (er was zelfs een quiltklas bezig). Gepke had er weleens online besteld en wilde er graag gaan kijken. Was trouwens erg leuk om eens te zien! Daarna besloten we, puur kijkend op de groene stipjes van de RandMcNally scenic te gaan rijden via Los Alamos. Grappig genoeg vond Gepke hier vanavond een brochure waarin deze route als officiële trail werd opgegeven. Nou, begrijpelijk, want het was geweldig. Spectaculair mooie natuur, over de top van de ´mesa´ (zo´n grote afgeplatte bergrug) en door diepe dalen. Alles door Navajo-gebied, waar nog veel native Americans wonen.

We zien onderweg herten, zitten ineens behoorlijk dik in de sneeuw en hebben de dag van ons leven met z´n vieren. Het is zo gezellig om dit samen te doen. Uiteindelijk is de dag zo lang, dat we meteen doorrijden naar een Braziliaans Steakhouse en daar lekker eten, al is het niveau geen Fogo de Chao of Texas de Brazil. En zo zitten we hier nu al weer te praten over het ontbijt morgen, onze laatste maaltijd samen. Het was een topweekend met zijn vieren, bedankt Loek en Gepke, dat jullie de lange rit er voor over hadden om dit samen met ons te doen. Wie weet, tot september, in Nederland?

 

Advertenties

5 gedachten over “Dag 16: Geweldig New Mexico

  1. Bedankt weer lieve mensen, voor het verslag en de mooie foto’s . Zodra ik het woord Navajo zie zit ik gelijk met m’n neus op de foto’s. Deze Indianenstam doet wat met me.. Al heel erg lang. Ik weet niet waarom. Gek he?! Het is hier bewolkt. We gaan zo onze dochters van het vliegveld halenen vanmiddag een frietje eten natuurlijk. De frietenbakker us vandaag jarig en als verrassing gaat Harry optreden. Dat zal een feest worden😘 hoop trouwens wel dat de zon gaat schijnen want onze meiden houden ervan om inde zon te bakken en met een mooi kleurtje weer op de May te komen☀️Jullie saampjes nog een fijne dag gewenst ! Houdoe xx

  2. Leuke blog weer! Voor het weer zijn jullie toch eigenlijk niet echt naar Amerika gegaan? Want die zon zien we hier vrijwel constant in Spanje. Eergisteren was het 30º, gisteren 25º en nu ineens 20º. Zoonlief geniet, want hij wil hoge golven om te surfen. Ik heb toevallig een paar keer een boek over quilten gelezen en ik wil het zo graag doen! Niet dat ik handig ben, maar ik zie het voor me. Eén in mijn eigen wilde kleuren en natuurlijk bloemen. Alleen durf ik er niet aan te beginnen als het ingewikkeld is of een geduld werkje. Ongelofelijk dat jullie al 18 dagen weg zijn. Lijkt gisteren! Fijne avond en welterusten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s